In 1 week overleden 3 mensen bij/na een arrestatie

De 2 Duitsers en de Oost-Europese man vertoonden allen 'verward gedrag'.

dinsdag 18 augustus 2020

In 1 week overleden 3 personen in verschillende steden

Disproportionaliteit
In 2020 zijn nu 12 mensen overleden onder de verantwoordelijkheid van de politie. 9 van de 12 vertoonden  'verward gedrag'. Deze disproportionaliteit is zorgelijk. Wij roepen op tot casus overstijgend onderzoek om deze incidenten in de toekomst te voorkomen.

Berichtgeving Controle Alt Delete
Wij houden een lijst bij van alle mensen die overlijden onder verantwoordelijkheid van de politie. Dit betekent volgens ons niet dat al deze mensen omgekomen zijn door nalatig handelen van politie, wel dat hier te allen tijde grondig onafhankelijk onderzoek naar gedaan moet worden. Voor nu is het belangrijkste dat wij onze welgemeende steun aan de nabestaanden uitspreken. 

Overleden onder verantwoordelijkheid van de politie
Wij monitoren vanuit Controle Alt Delete hoeveel mensen overlijden onder verantwoordelijkheid van de politie. Dit betekent volgens Controle Alt Delete niet dat al deze mensen omgekomen zijn door nalatig handelen van de politie, of dat de politie in deze zaken strafrechtelijk verwijtbaar gehandeld heeft. Het betekent wel dat ze overleden zijn bij of vlak na hun arrestatie en dat hier grondig onderzoek naar gedaan moet worden om dit te voorkomen voor in de toekomst.