Ruzie met de buren

Helaas kunnen wij je niet helpen bij ruzie met de buren. Wij kunnen je wel helpen bij het indienen van een klacht of een aangifte vanwege discriminerende uitspraken, etnisch profileren of buitenproportioneel geweld door wetshandhavers. Is dat het geval? Dien dan een melding bij ons in.

Juridisch loket

Is buurtbemiddeling een gepasseerd station en is er nog altijd sprake van een conflict? Bel het juridisch loket in jouw regio. Hiermee kom je in contact met een jurist die gratis advies kan geven over jouw specifieke situatie.

Buurtbemiddeling

In 300 gemeenten in Nederland kun je gratis buurtbemiddeling aanvragen. Misschien ook wel in jouw gemeente. Ga naar de website www.problemenmetjeburen.nl en onderzoek via hier via je postcode of je gratis buurtbemiddeling kunt krijgen. Deze hulp is gratis.

Klacht bij de woningcorporatie

Blijft de situatie met je buren vervelend? Dien dan altijd een klacht in bij je woningcorporatie. Het is slim om dit samen met andere buren te doen. Dan wordt er sneller opgetreden.

Aangifte

Als al jouw moeite niet heeft geholpen, de situatie uit de hand loopt en er sprake is van strafbare feiten zoals bedreiging, doe dan aangifte. De politie treedt pas op als buurtbemiddeling niet heeft geholpen en als er strafbare feiten zijn gepleegd. Eerst zal de wijkagent aan de deur komen. De politie gaat sneller over tot actie als er meerdere meldingen zijn. Betrek dus je buren hierbij! Maak telefonisch een afspraak voor aangifte via 0900-8844.

Lukt het niet om aangifte te doen? Een aangifte kan ook schriftelijk worden verstuurd naar de betreffende hoofdbureau van de politie eenheid t.a.v. de recherche. Daarin doe je het hele dossier (verhaal + bewijsstukken). In de aangifte moet de aangever uiteraard aangeven van welk feit aangifte wordt gedaan. Iemand anders kan dit ook voor je doen, maar dan uiteraard met een machtigingsformulier (ondertekend!) en een kopie van je identiteitsbewijs.