Een boete gekregen

Helaas kunnen wij je niet helpen met het indienen van een bezwaar of verzet tegen een boete. Wij kunnen je wel helpen bij het indienen van een klacht of een aangifte vanwege etnisch profileren of buitenproportioneel geweld door wetshandhavers. Wil je dat we je hier bij helpen? Dien dan een melding bij ons in.

Verkeersboete of boete vanwege niet tonen ID

Gaat het om een verkeersboete, een boete voor het niet dragen van je identiteitskaart of een boete voor een overtreding? Je kan hulp vragen aan Ik Ga In Bezwaar (https://www.ikgainbezwaar.nl/). Er wordt dan contact opgenomen met je, er wordt gevraagd naar je ideeën over de redenen van bezwaar. Als de medewerker denkt dat er redenen voor bezwaar zijn, wordt je zaak aangenomen.

Woon je in de Randstad? Dan kan je ook contact opnemen met de Rechtswinkel Amsterdam (https://www.strafrechtswinkelamsterdam.nl). Zij beoordelen je documenten, schrijven mee met brieven en kunnen ook met je mee naar zittingen. Je kunt het beste contact met hun opnemen via: https://www.strafrechtswinkelamsterdam.nl/contact/. Laat hen weten dat je hulp zoekt, dan word je uitgenodigd op hun spreekuur.

Boete vanwege huur of toeslag?

Gaat het om een boete voor het niet tijdig betalen van je huur of voor het ontvangen van te veel toeslag? Neem dan contact op met Rechtswinkel Bijlmermeer, ook als je niet in Amsterdam woont. Zij beoordelen je documenten, schrijven mee met brieven en kunnen soms ook met je mee naar zittingen. Je kunt het beste een mail sturen naar advies@rechtswinkelbijlmermeer.nl. Leg je zaak aan hen voor en zij zullen je indien mogelijk adviseren en begeleiden.

Boete voor een misdrijf

Gaat het om een boete voor een misdrijf zoals het beledigen van een ambtenaar in functie? Zoek dan altijd een advocaat. Je kunt hiervoor iedere strafrechtadvocaat in jouw regio benaderen. Of zij je zaak kunnen oppakken, zullen zij zelf moeten beoordelen.