Melding

We vragen om etniciteit omdat etnisch profileren een vorm van racisme is. De afkomst van degene die meldt is daarbij relevant.

Hoe heeft de agent zich gedragen of opgesteld?

Van 1 ster is "vervelend" tot 5 sterren is "uitstekend"

Hoe heb je jezelf gedragen of opgesteld?

Van 1 ster is "vervelend" tot 5 sterren is "uitstekend"

Als je ontevreden bent over het politieoptreden, dan kun je een klacht indienen. Via onze app kan je een klacht indienen over etnisch profileren, micro agressie of politiegeweld. Wij sturen je klacht door naar de politie.
Als je gediscrimineerd bent, of je voelde je gediscrimineerd, kan je dat melden bij een antidiscriminatiebureau. Via onze app kan je discriminatie melden, wij sturen het door naar het antidiscriminatiebureau.

Etnisch profileren is het gebruik door de politie van gronden zoals ras, huidskleur, taal, religie en afkomst in het politiewerk, zonder dat daar een objectieve rechtvaardiging voor is.
Micro agressie is een subtiele vorm van discriminatie. Zijdelingse opmerkingen, interrupties en aannames, vaak verstopt in ‘grapjes’ en generalisaties.
Politiegeweld is toegestaan zolang het proportioneel is. Denk je dat het gebruikte geweld buitenproportioneel is, dan kan je hier een klacht over indienen en aangifte doen.

Als je via Controle Alt Delete een klacht indient ga je akkoord met onze gebruikersvoorwaarden