vrijdag 26 oktober 2018

Verdacht speellijst

Eerste Europese documentaire over de impact van politiecontroles: een KRO-NCRV 2Doc documentaire door Nan Rosens (Rosens Media) i.s.m. Controle Alt Delete.  

Verdacht speellijst

In de documentaire ‘Verdacht’ doen Nederlanders verslag van hun soms bizarre en onthutsende ervaringen met de politie, waarbij hun huidskleur hen tot verdachte maakt. De veertien geïnterviewden hebben uiteenlopende beroepen (installateur, leraar, advocaat, militair, politieagent), ze verschillen in leeftijd en in afkomst. Ze hebben één overeenkomst: de politie wil regelmatig van ze weten wat ze hier doen, waar ze naar toe gaan en hoe ze heten. In de documentaire beantwoorden ze de vraag: “Welke ervaring met de politie is jou het meest bij gebleven?” De een vertelt over de vernedering ten overstaan van zijn moeder, de ander hoe hij is uitgemaakt voor aapje en nog een ander hoe zijn broek van zijn lijf is getrokken door collega agenten. Verdacht is een indringende documentaire waarin de kijker ervaart hoe het voelt om bij voorbaat verdacht te zijn. 

Speellijst
22-sep Melkweg Cinema in Amsterdam (VOL)
28-sep Nederlands Film Festival in Utrecht (VOL)
29-sep Nederlands Film Festival in Utrecht (tickets)

  8-okt LUX in Nijmegen (VOL)
16-okt Pakhuis de Zwijger in Amsterdam (VOL)
18-okt Academische Club in Amsterdam (VOL)
26-okt Buurthuis ONS in Breda (gratis aanmelden)
28-okt De Gigant in Apeldoorn (tickets, onder de 25 jaar gratis)
30-okt De Vaillant in Den Haag (gratis aanmelden)
 8-nov Universiteit van Tilburg (gratis aanmelden)
21-nov Lantaarnvenster Rotterdam (tickets of aanmelden indien je/u geen middelen heeft om een kaartje te kopen) 
10-dec TV-première bij KRO-NCRV 2Doc op om 22.50 uur, na nieuwsuur

Hou de website van www.controlealtdelete.nl in de gaten voor andere data en meld je voor een van deze vertoningen aan via info@izi-solutions.com zodat er een plekje voor je gereserveerd is!

Media
Journalisten kunnen zich per mail tot ons wenden voor een persbericht. Beeldmateriaal (trailer, poster, stills) kunnen hier gedownload worden (50 MB).

« Meer events