maandag 11 december 2017

Controle Alt Delete #5 - The Revolution

Kom, praat mee en wees getuige van revolutionaire successen.

Controle Alt Delete #5 - The Revolution

Op maandag 11 december is de vijfde editie van Controle Alt Delete, het landelijke evenement in de Melkweg Amsterdam.

Kom, praat mee en wees getuige van revolutionaire successen. Controle Alt Delete is al 5 jaar bezig met een revolutie: een plotselinge radicale omslag. De organisatie tegen etnisch profileren streeft naar een verandering in de sociale en politieke instellingen, en een culturele omslag binnen de politie. Op maandag 11 december worden enkele revolutionaire successen gedeeld en besproken. De avond bestaat uit 3 onderdelen. 

- Er is nieuw politiebeleid tegen etnisch profileren. Dit beleid nemen we door met portefeuillehouder Diversiteit voor de nationale politie Peter Slort (@paslort). Onderzoekers Sinan Çankaya (VU) en Wouter Landman (Twynstra Gudde) becommentariëren de nieuwe beleidsnotitie. Wat staat er in (is het goed?) en wat is de impact binnen de organisatie (gaat het werken?). 

- Ondanks dat er al vijf jaar aandacht voor is, is etnisch profileren is nog steeds een dagelijkse realiteit. Samen met John Leerdam, Mitchell Esajas en Mohammed Anouar bespreken we de omvang van etnisch profileren in Nederland en de noodzaak voor verandering van de politie. 

- Om zicht te krijgen op de effectiviteit en eerlijkheid van politiewerk zouden politiecontroles systematisch gemonitord moeten worden. Maar wát moet er dan precies gemonitord worden en hoe zou dat kunnen? Bas Böing van de politie Amsterdam en Jan Willem Schaper van het ministerie van Veiligheid en Justitie gaan hierover in gesprek. 

De gehele avond wordt zoals altijd gehost door Dionne Abdoelhafiezkhan met ondersteuning van Gideon'Gikkels' Everduim vanuit de DJ booth. Verder zijn er optredens van o.a. BB Caprice - Yerry Rellum, Guillermo Blinker en Fouad Atta De Tolk Bechara.

Kom, praat mee en wees getuige van...! Blokkeer de avond in je agenda of meld je gelijk aan door een mail te sturen aan info@izi-solutions.com. Als je ook anderen dan jezelf aanmeldt, stuur dan gelijk de namen en mailadressen mee van diegene.

Event info:
Maandag 11 december van 19.00 – 23.00 uur
Melkweg in Amsterdam.
Lijnbaansgracht 234A, 1017 PH Amsterdam

De avond wordt georganiseerd door Blikopeners en IZI Solutions met ondersteuning van Amnesty International Nederland.
 

« Meer events