maandag 28 januari 2019

CAD #6: What's going on?!?

Het is tijd voor alweer de zesde editie van Controle Alt Delete i.s.m. Amnesty International Nederland. Etnisch profileren en politiegeweld stonden de afgelopen tijd volop in de belangstelling, maar wat is er bereikt?

CAD #6: What's going on?!?

Bekijk hier de videosamenvatting van dit evenement

De documentaire #Verdacht is bijna een half miljoen keer bekeken. Wij bespreken wat de film heeft losgemaakt binnen de politie. Direct na de tv-première zijn er Kamervragen gesteld - we bespreken wat dit opgeleverd heeft met Farid Azarkan (Denk) en Jair Schalkwijk van CAD.

Ook in grote gemeenten zetten volksvertegenwoordigers zich in tegen etnisch profileren - een mensenrechtenschending. We bespreken dit met de volgende raadsleden: Sunita Bihari (SP Apeldoorn), Youssef el Messaoudi (Groenlinks Amersfoort), Reinier van Dantzig (D66 Amsterdam) en Elsa van de Loo (NIDA Rotterdam). 

Naast deze positieve ontwikkelingen maken we ons ook zorgen. Op 15 januari verandert de ambtsinstructie en de manier waarop de politie geweldsgebruik door agenten beoordeelt. Samen met Gerbrig Klos (Amnesty) en Jaap Timmer (VU) beoordelen we deze ontwikkelingen.

De gehele avond wordt zoals altijd gehost door Dionne Abdoelhafiezkhan met ondersteuning van Gideon 'Gikkels' Everduim vanuit de DJ booth. Tussen de gesprekken door is er entertainment en we sluiten af met een optreden van Atta De Tolk.

Samen maken wij het verschil! Kom jij ook?

Datum: Maandag 28 januari 2019
Tijd: Inloop 19.00 uur (start 19.30) tot 22.00 uur.
Locatie: Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam
Gratis toegang: aanmelden verplicht. Stuur een mail naar info@izi-solutions.com om je aan te melden. Controle Alt Delete is een initiatief van IZI Solutions en Stichting Blikopeners.

Bekijk hier de videosamenvatting van dit evenement

« Meer events